mandag 28. mars 2011

Hatteoppgave

Gjennom uke 10 og 11 jobbet vi med en oppgave hvor vi skulle lage en hatt av botaniske materialer. Altså, blomster.

Oppgaven var at vi skulle lage en hatt, som skulle sitte godt på hodet. vi skulle lage modellskisser i papir, og eksprimentere med ulike teknikker og materialer. Vi skulle bruke visuelle virkemidler i arbeidet med kontraster i form og tekstur. Og at dette skulle dokumenteres med bilder fra prosessen.

Jeg valgte et sommer-tema, hvor jeg da valgte at hatten skulle ha en form som en solhatt.

Siden vi måtte lage skisser måtte jo jeg det også.
(ikke kritiser tegningene mine, det har alltid vært en svak side)


 Jeg lagde formen av ståltråd med grønn floratape, disse formet jeg til formen jeg ville ha. Når jeg var ferdig med formen brukte jeg plastikk (slik som er rundt vinflasker ol.) som jeg sydde fast på formen av ståltråd.


Deretter delte jeg strå med typhas gress i to, som jeg tredde gjennom plastikken. Dette foregikk i noen timer.

Helt til jeg fikk dette resultatet og rett og slett ikke gadd mer.
Men når jeg snudde hatten kom jeg jo på at innsiden av bremmen kom jo til å synes, og her var det jo bare en haug av hvit plastikk som alle kan se egentlig tilhører utenpå en vinflaske for at den ikke skal knuses i noe.
Det så ikke akkurat særlig delikat ut, så jeg endte opp i tenkeboksen, helt til læreren min kom med en idé om at jeg kunne klippe opp små biter av typhas gress og lime på med lim litt hulter i bulter slik at det ble litt, bevegelse i formen, slik som jeg har på utsiden(?).
Så da var det bare å sette igang å lime.
Det ble sånn i starten, men det ble mye finere etterhvert, tro meg, jeg bare glemte å ta bilde.
 Blomstene jeg brukte da var Cymbidium (venstre) og Ornithogalum Arabicum (høyre)

Jeg tok ingen bilder av prosessen videre, men jeg kan jo forklare litt.
Jeg teipet og stifet en del av Ornithogalumen, og tre Cymbidium, disse festet jeg på en lengre ståltråd som var teipet, slik at det ble som et blomstersmykke. Denne festet jeg deretter hvor jeg ville langs hatten. Jeg syntes den ble litt kjedelig så jeg tok av noen av de hvite blomstene på Ornithogalumen og limte på litt overalt på hatten. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet.


 Hva synes du?

Celine Marielle
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar